Wiem co jem

rp_lekarz.jpgModa na ekologię powoli przyszła do Polski. Dziś trudno znaleźć naprawdę dobre i zdrowe jedzenie, które nie tylko nie zawiera sztucznych nawozów z ziemi, w której uprawy były hodowane, ale też hormonów czy antybiotyków, którymi faszerowane są zwierzęta tuczne. Moda na styl eko lansowana jest między innymi przez aktorkę Izabelę Miko. Jednak nie powinna być to tylko moda. Ekologiczne uprawy, czy zwierzęta hodowane na mięso w tradycyjny są po prostu zdrowsze. Wiele osób się odchudza, ponieważ ważą za dużo lub ich organizm zatrzymuje wodę i tłuszcz. Jednak jedząc nawet dietetyczne produkty z chemicznie przetworzonej żywności czy chudego, ale z dodatkiem hormonów czy antybiotyków mięsa nikt nie schudnie, czy nie poprawi swojego stanu zdrowia. Według chińskiej medycyny ludowej na większość dolegliwości lekarstwem jest czysta woda, którą obecnie można kupić tylko jako produkt butelkowany. Moda na żywność ekologiczną to nie wymysł farmerów, o wiele bardziej korzystne dla zdrowia są produkty bez pestycydów czy innych nawozów sztucznych. Dziś pomidory kupowane w supermarketach mają tylko kształt i kolor pomidora, smak i zapach często maja wodnisty lub żaden. Natomiast pomidory wyhodowane w szklarni na naturalnym końskim nawozie mają intensywny zapach i smak.

Ciekawe artykuły o urodzie oraz modzie online:

About author

Related Articles